Coş

Nu există produse adăugate.

Trasee

Arena Platoș

Complexul Arena Platoș oferă o gamă variată de trasee pentru rideri, reprezentând astfel unul dintre obiectivele ciclismului românesc. Traseele sunt variate, de la începător la avansat.

Cyclocross și cross-country: 6 – 30+ km

Enduro-gravity: 25-40 km

Downhill: 400-1200 m

Telescaunul, oferă posibilitatea de a transporta echipamentul și bicicleta până la startul traseelor de downhill.

Pe lângă atracțiile destinate riderilor, complexul oferă și alte posibilități de distracție outdoor precum sanie de vară, trambuline, parc de cățărat, bagjump, tiroliană, poteci de drumeție și nu în ultimul rând, trasee destinate amatorilor sporturilor de iarnă.

Locație: Păltiniș, 30 km de Sibiu

Harghita Bike Park

Harghita Bike Park reprezeintă un traseu de downhill/ enduro ce combină armonios elementele naturale cu cele construite de către pasionați. De traseu se pot bucura atât bicicliștii experimentați, cât și cei amatori, gradul de dificultate fiind mediu, iar obstacolele mai dificile pot fi abordate pe rute ocolitoare.

Devenit o atracție a mountainbiking-ului datorită competiției Harghita Downhill, etapă a CND, zona a luat amploare, astfel apărând noi trasee de trail în vecinătatea traseului DH. De menționat sunt traseele Harghita Enduro PS1 și Harghita Enduro PS2 destinate, evident, riderilor enduro.

Mădăraș DH track:

 • Lungime traseu: 2,2 km
 • Diferența de nivel: 300 m (1650-1350 m)

Harghita Enduro PS1 și Harghita Enduro PS2:

 • Lungime traseu: 1834/1877 m
 • Diferența de nivel: 238/244 m

Bike Resort Sinaia

Cunoscut în branșă pentru competițiile Kamikaze Downhill, Gravity Jam sau Sinaia Stepdown Challenge, orașul Sinaia oferă momentan un bikepark ce întâmpină cicliștii montani cu patru trasee amenajate pentru XC, enduro și downhill. VIP-ul locului este Happy Bear, amenajat pe scheletul unui mai vechi traseu, ce îmbină elemente naturale și artificiale, cu arii stâncoase și rădăcinoașe, linii de flow, săritoare, table-top, gap, road-gap, ce împreună conferă tehnicitate, agresivitate, dar și distractivitate traseului. Chicken line-urile oferă posibilitatea parcurgerii traseelor și de către cei în curs de învățare.

Facilități: telegondolă până la plecarea către fiecare dintre cele patru trasee, loc pentru spălat bicicleta, locuri pentru servit masa.

Trasee:

 • Happy Bear – 2300 m, diferență nivel 400 m
 • Easy Breezy – 1600 m, diferență nivel 130 m
 • Fairy Trail – 2500 m, diferență nivel 450 m
 • Old School – 2700 m, diferență nivel 400 m

Experimentat și plăcut de BikeBro!

Bike Resort Marisel

La doar 50 km de Cluj, în comuna Mărișel din munții Gilău, se găsește Bike Resort Mărișel, un resort ce oferă pasionaților de ciclism, și nu numai, locul perfect pentru o evadare în natură, iar telescaunul vă va ajuta să fructificați la maximum timpul petrecut cu prietenii pe trasee.

Trasee: 4 trasee amenajate, cu nivele diferite de dificultate:

 • Flowy Trail – albastru (ușor), 2300 m;
 • Lambada Trail - roșu (mediu), 2330 m;
 • Camber Trail - roșu (mediu - greu), 2150 m;
 • Steep Trail – negru (dificil) - 2150 m.

Straja

Deși mai cunoscut pentru domeniul schiabil, Straja oferă și varianta mountainbike-ului prin amenajarea traseelor Baloo și Lupilor, găzduitoare a Campionatelor Naționale de Enduro. Traseele oferă atât flow cât și tehnicitate, fiind adecvate atât celor cu experiență basic de mountainbike, cât și celor avansați.

Lungime: aprox. 3 km/fiecare

Diferență de nivel: 500 m

Facilități:

 • transport cu telegondola sau shuttle (camionetă min. 5 pers., cu rezervare în prealabil)
 • locuri de servit masa

Azuga Bike Resort

Situat la baza pârtiilor Sorica și Cazacu, Azuga Ski & Bike Resort reprezintă punct de plecare pentru numeroase trasee de mountainbike - enduro/downhill și X-country de-a lungul Munților Baiului. Numeroase trasee de X-country se regăsesc în zona Azuga, printre care se numără și traseele destinate competiției Surmont MTB Challange. Pentru pasionații de gravity, în cadrul complexului regăsiți traseul verde, albastru și roșu ce au ca punct de plecare capătul superior al gondolei și revin la baza acesteia. Reprezentativ pentru MTB enduro/ downhill este traseul roșu, ce a suferit update-uri constante, devenind din ce în ce mai tehnic și jucăuș în același timp. Pentru cei cu puțină experiență în ale gravity, acest traseu este singurul de luat în considerare.

Pentru pasionații de drumeții pe două roți, există numeroase trasee pe culmile munților Baiului, către Bușteni, Valea Doftanei sau Predeal cu distanțe de până la/peste 50 km.

Trasee enduro:

 • Traseul verde (Drumul Căruțașilor): 5,7 km (până în DN 1), diferență nivel 600 m
 • Traseul albastru (Poteca Vulpilor): 6,2 km, diferență nivel 500 m
 • Traseul roșu (Poteca Afinarilor): 2,7 km, diferență nivel 500 m

Facilități: telegondolă pentru transportul bicicletelor, zone de recreere, servit masa.

Văliug

Situat la aproximativ jumătate de oră de Reșița, la poalele Semenicului, Văliug oferă cicliștilor trasee de toate felurile, de la asfalt, la gravel, x-country sau enduro. Destinația Văliug găzduiește și competiții precum Miniavalanche sau Semenic Enduro, etapă a CNE. Pentru pasionații de drumeții pe două roți trasee sunt diverse și pot fi combinate după bunul plac. Pentru pasionații de gravity, oferta este, de asemenea, generoasă:

 • PS1: 2450 m, diferență nivel 386 m
 • PS2: 2950 m, diferență nivel 550 m
 • PS3: 1850m, diferență nivel 290m
 • PS4: 2940m, diferență nivel 420m

Acestea sunt segmentele din Semenic Enduro 2020, amenajate pe trasee mai lungi și diverse din zonă.

Regenerarea după dat se face la Ponton Casă Baraj, pe malul lacului de acumulare Gozna, de unde puteți închiria și biciclete! Iarna, locația oferă plăcere și facilități schiorilor.

Telefon WhatsApp
Contact rapid